maandag 21 juni 2010

Deel deze post:

Oorzaken van droog haar

Het is belangrijk om goed voor je haar te zorgen. Dit kan soms best ingewikkeld zijn omdat niet ieder haar hetzelfde is. Daarom moet je er eerst achter komen wat voor type haar je hebt. Sommige mensen hebben vet haar, anderen hebben "normaal" haar en weer anderen hebben droog haar. Droog haar komt toch wel heel vaak voor bij mannen. Om droog haar te voorkomen moet je eerst achter de oorzaak komen zodat je het droge haar kunt behandelen.

Aan de kleur en textuur van het haar kun je al heel wat aflezen. Mannen met rood haar hebben bijvoorbeeld meestal dikker haar dan mannen met blond haar. Omdat blond haar meestal fijn is droogt het gemakkelijk.Ook kunnen omgevingsfactoren een rol spelen. Je merkt zelf wel als je een middag aan het strand hebt gelegen dat je haar dan anders aanvoelt. Dit komt dan door de blootstelling aan de zon, wind en het zout van de zee. Wanneer je in de brandende zon dan ook nog niet genoeg drinkt zul je merken dat je lichaam vocht nodig heeft. Dit kun je dan ook weer merken aan je haar. Zeker met warm weer zul je dus genoeg (water) moeten drinken.

Door je haar te permanenten of te kleuren verliest je haar ook vocht. Probeer hier dus mee uit te kijken. Ook wanneer je je haar te vaak wast met de verkeerde shampoo zal je haar sneller uitdrogen. Wanneer je toch dagelijks je haar moet wassen, neem dan een shampoo die je iedere dag kunt gebruiken. Er zijn verschillende fabrikanten die "iedere-dag" shampoo's aanbieden.

Mannen met wat langer haar die vaak douchen zullen wellicht ook wel eens de föhn pakken. De föhn is een van de grootste boosdoeners. Probeer de föhn zoveel mogelijk links te laten liggen en laat je haren drogen door de wind. Het duurt allemaal wel wat langer maar je haar heeft er meer plezier van.

Heb je eenmaal de oorzaak van droog haar gevonden? Dan kun je beginnen met het bestrijden/voorkomen van droog haar. Ga je bijvoorbeeld een dagje naar het strand, zorg er dan voor dat je sun care producten gebruikt. Deze producten geven een beschermlaag aan je haar zodat je haar beter tegen de wind, zon en het zout kan.
Gebruik zo nu en dan ook een vochtinbrengende shampoo en conditioner. De meeste mannen zullen wel niet direct van de potjes en zalfjes zijn maar je haar heeft nou eenmaal verzorging nodig. Wat ook kan helpen is een juist eetpatroon. Vis heeft namelijk de juiste vetten in zich wat het haar ook weer voedt.

Kom je er niet uit met je droge haar, dan kun je altijd even naar je kapper gaan om die om advies te vragen. Daar zijn ze voor! Succes deze zomer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten